Biomassa verwarming

Het verwarmen middels hout neemt steeds grotere vormen aan binnen onze samenleving, daar waar het in Duitsland en Oostenrijk het de normaalste zaak is om te kiezen voor dit soort verwarmingssystemen, is het in Nederland nog relatief een onbekende manier van verwarmen. Echter zien wij een groei in deze markt, met name als men een systeem heeft zien draaien laat het de meeste klanten niet los en kiezen zij uiteindelijk voor een biomassa verwarming.

Verwarmen op hout is volstrekt klimaatneutraal, CO2 neutraal, goed voor het milieu.

Houtpellets worden voornamelijk gemaakt van zaagafval van de houtverwerkende industrie.
Houtsnippers komen van snoeihout of van restanten van de houtverwerkende industrie. Ook worden tuinbouwprojecten opgezet voor de productie van hout (wilgen en populieren) voor verbranding.
Zeker als fossiele brandstoffen steeds duurder worden wordt dit steeds interessanter.
Natuurlijk mag het niet zo zijn dat bomen gekapt worden zonder nieuwe bomen te planten.
Maar gelukkig is er in Europa sprake van een gezonde marktontwikkeling. Met als gevolg het ontstaan van allerlei lokale werkvoorzieningen. Bovendien wordt hiermee het gesleep van grondstoffen over de hele wereld zoveel mogelijk voorkomen.

Wij installeren kachels van de merken SolarFocus, Thermorossi., en Eva Calor dit zijn zeer degelijk toestellen en de leveranciers van deze biomassaverwarmingssystemen en zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe concepten en optimalisatie.

Derks installatietechniek installeert en ontwerpt de installaties samen met de fabrikant en importeur van de pellet en houtkachels voor Nederland. Voor meer informatie over deze kachels verwijzen wij u naar de site van Biomassatechniek te Heerde     www.biomassatechniek.nl


 
Tammingastraat 48 | 9978PC Hornhuizen | 0595 - 850439 | info@derksinstallatietechniek.nl